Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Takan valintaopas

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Takka on yksi suurimmista yksittäisistä hankinnoista kotiin. Se on erinomainen investointi, joka paitsi nostaa kotisi arvoa, lisää myös asumisturvallisuutta. Takka tuo kotiisi lämpöä ja tunnelmaa, ollen samalla kodin keskeinen sisustuselementti. Takka turvaa lämmönsaannin kaikissa olosuhteissa, esimerkiksi sähkökatkosten aikana ja siinä voit useimmiten valmistaa myös ruokaa. Takan hankintaan liittyy suhteellisen monta asiaa, jotka tulee ottaa huomioon, siksi takkavalinta kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja siihen kannattaa varata hyvin aikaa, jotta Sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja ja vältyt ikäviltä, budjettiin vaikuttavilta yllätyksiltä.

Takan käyttötarkoitus

Takkoja on monenlaisia, kuten on myös ihmisiä ja käyttötarpeita. Tärkeintä on, että saat juuri sellaisen tulisija, kuin Sinä tarvitset. Kun mietitään takan käyttötarkoitusta, tarkastellaan erityisesti lämmitysominaisuuksia. On tärkeää miettiä juuri omia tarpeita; tuleeko tulisija enemmänkin tunnelmointiin ja fiilistelyyn vai onko tarkoituksena pienentää lämmityslaskua takan avulla? Vai haluatko kenties persoonallisen sisustuselementin tuomaan kotiisi lisäarvoa? Voi olla, että tulisijalta kaivataan useita erilaisia ominaisuuksia. Tällöin onkin hyvä listata haluamasi ominaisuudet ja ottaa avuksesi Valmistulen ammattitaitoinen myynti joka kartoittaa kattavasta valikoimastamme Sinulle otollisimmat vaihtoehdot kiertoilmatakoista, varaavista takoista ja kamiinoista.

Tutustu tarkemmin tulisijojen eri lämmitysominaisuuksiin aiemmasta blogi-julkaisustamme.

Takan ja savuhormin ulkonäkö

Kun takan käyttötarkoitus on mietitty, seuraavaksi voit pohtia takka-kokonaisuuden ulkonäköä. Takka on merkittävä yksittäinen sisustuselementti kodissasi ja takan ulkonäön voit vaikuttaa mallista riippuen esimerkiksi pinnan materiaalin ja värin suhteen hyvinkin monipuolisesti. Takan ja hormin voit valita sisustuksen sävymaailman mukaan tai vaihtoehtoisesti rohkeat tekevät tulisija-kokonaisuudesta näyttävän ja poikkeavan yksityiskohdan kotiin.

Takan muoto voidaan miettiä korostamaan jotain tiettyä muotoa talossa. Yksi trendikkäimmistä valinnoista on pyöreä tulisija, joita Valmistulen valikoimasta löytyy useita! Pyöreän muotoisessa tulisijassa luukku on myös kaareva, joten tulinäkyvyys on normaalia laajempi. Laaja tulinäkyvyys onkin yksi tärkeimmistä kriteereistä ja useimmiten asiakkaat valitsevat takan, jossa tuli näkyy kahteen tai jopa kolmeen suuntaan, jolloin tulen fiilistely ja tunnelmointi pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

Tulisijan ulkonäön viimeistelee kokonaisuuteen sopiva, paloturvallinen savuhormi. Valmistulen valikoimasta löytyy kivirakenteinen, markkinoiden paloturvallisin Onpiippu, joka on täysin saumaton. Toisena vaihtoehtona on pyöreärakenteinen, kevyt ja siro Onpiippu Steel-teräshormi. Savuhormi kannattaa valita siten, että sen väri ja muotokieli korostavat valitsemasi takan elekieltä ja sopii kokonaisuuteen. Suosituin vaihtoehto jo pitkään on ollut valkoinen takka, johon päälle valitaan musta savuhormi. Vaihtoehtoja on useita ja asiantunteva myyjä osaa auttaa Sinua valinnassa.

Takan sijoituspaikka ja koko

Takan sijoituspaikan valintaan kannattaa käyttää aikaa. Vaihtoehtoja on useita: takka voi sijaita nurkassa, suoralla seinällä, tilanjakajana. Takka kannattaa sijoittaa keskeisesti taloon, jolloin sen tuoma lämpö jakautuu tasaisesti ja myös tuli näkyy hyvin. Varaavissa takoissa koko kannattaa myös miettiä suhteessa talon ja lämmitettävän tilan kokoon; liian suuri takka lämmittää huonetilan helposti tukalaksi ja taas pieni tulisija ei lämmitä tarpeeksi, jolloin houkutus ylipolttamiselle on suuri, jotta saataisiin lisää lämpöä. Ylipolttaminen on erittäin kuormittavaa takalle ja sen rakenteille. Kiertoilmatakoissa tulisijan koko ei ole niin merkityksellinen, koska lämmöntuotantoa saadaan säädettyä helposti puumäärän sekä ilmansäädön avulla.

Tulisijan suojaetäisyydet määrittelevät takan sijoittumisen suhteessa palaviin materiaaleihin ja korkeat suojaetäisyydet kertovat usein erityisen kuumiksi lämpenevistä pinnoista. Muista, että luukusta suojaetäisyys eteenpäin on lähes poikkeuksetta melkein 100cm, tulisijan valmistajasta riippuen.

Tulisija ja savuhormi tulee ottaa huomioon jo rakennusprosessin suunnitteluvaiheessa, jotta esimerkiksi takan paino ja savuhormin vaatimat läpiviennit tulee huomioitua talon lattia- ja kattorakenteissa. Painavemmat tulisijat vaativat aina lattiarakenteen vahvistuksen. Valmistuli toteuttaa aina millintarkan, kohdekohtaisen Tulisija- ja hormisuunnitelman juuri Sinun kodistasi, ja voimme tehdä sen jo hyvissä ajoin, juuri valitsemiesi tuotteiden mukaan, jolloin minimoidaan esimerkiksi mittavirheet läpivienneissä.

Paloilman tuonti

Takan riittävän ilmansaannin varmistaminen on avainasemassa, jotta palotapahtuma olisi mahdollisimman puhdas, energiatehokas ja vähäpäästöinen. Takka tarvitsee keskimääräisesti noin yhden puukilon polttamisessa 10 kuutiota paloilmaa. Valmistuli suosittelee erityisesti nykyaikaisissa, tiiviissä taloissa totetuttamaan paloilman tuonnin oman suljetun kanavan kautta. Vaivattomin vaihtoehto on tuoda paloilma takalle Air-korvausilmahormilla. Valmistulen myyjä kertoo Sinulle mielellään eri vaihtoehdoista lisää.

Tällekin Lare-takalle korvausilma on toteutettu Onpiippu AIR-korvausilmahormilla. Valmistulen kautta korvausilmaratkaisu on aina täysin huomaamaton, ilman näkyviä lisäosia.

Luvat ja suunnitelmat

Tulisija ja erityisesti savuhormi vaativat yleensä erillisen rakennusluvan. Uudisrakennuksissa rakennuslupa saadaan samassa prosessissa kuin koko talon rakennuslupa, huomioiden tietysti kuntakohtaiset eroavaisuudet. Joissain kunnissa nimittäin rakennusvalvonta vaatii tulisijan tarkan määritelmän jo lupavaiheessa. Valmistulen Tulisija- ja hormisuunnitelma on kattava ja tarkka ja se voidaan liittää helposti mukaan lupaprosessiin. Asutussa kodissa tulisijalle pitää hakea erikseen rakennuslupa.

Valmistulen vinkit takkavalintaan

  • Ole ajoissa liikeellä ja varaa aikaa takan valintaprosessiin. Nykyinen maailmantilanne on aiheuttanut pidentyneitä toimitusaikoja esimerkiksi materiaalipuutteiden takia, joten mitä aiemmin tiedät, mitä haluat, sen varmemmin myös saat sen. Tämä toimii myös muissakin materiaaleissa ja tuotteissa, kuin pelkästään takoissa.
  • Listaa itsellesi tärkeät ominaisuudet mitä takalta haluat. Tämä helpottaa vaihtoehtojen kartoittamista. Nykyajan tulisijat ovat hyvin kehittyneitä ja erilaisia verrattuna vaikkapa 20 vuoden takaisiin tulisijoihin ja vaihtoehtoja löytyy paljon.
  • Käytä apunasi Valmistulen osaavaa myyntiä. Meillä on vuosien saatossa karttunut erittäin vahva näkemys siitä, millainen takka sopii kullekin käyttäjälle. Muista, että tyhmiä kysymyksiä ei ole. Kaikki ajatukset ja kysymykset kannattaa esittää tulisija-alan ammattilaiselle. Sinun ei tarvitsekaan tietää kaikkea, vaan me Valmistulella autamme suurella sydämellä Sinua löytämään unelmiesi takan kotiisi.
  • Valmistuli-menetelmällä ja markkinoiden nopeimmalla asennuksella takan asennus onnistuu erinomaisesti myös jo asuttuun kotiin, mutta suosittelemme että uudiskohteissa takka asennetaan jo rakennusvaiheessa.
  • Tärkeintä on, että Sinä saat juuri Sinun tarpeitasi vastaavan tulisija-kokonaisuuden. Muiden mielipiteiden ei tarvitse vaikuttaa siihen, millainen takka Sinun kotiisi tulee. Kun valittu takka on sellainen, joka erityisesti käyttöominaisuuksiltaan vastaa Sinun tarpeitasi, tulisijaa on mukava käyttää ja saat siitä parhaan hyödyn irti.

Valmistuli – Elävä tuli jokaiseen kotiin.

Lue lisää

Kuukauden takka: Valo

Valmistulen Valo-takka on kulmaluukullinen varaava takka. Valon selkeä ja ajaton ulkonäkö yhdistettynä näyttävään kulmaluukkuun tekee siitä upean vaihtoehdon oman kodin uudeksi tulisijaksi.

Nordpeisin huikea synttärikampanja

Yhteistyökumppanimme Nordpeisin juhlavuoden kunniaksi saat nyt valikoidut tuotteet -40% alennuksella! Kampanja voimassa 23.2.2024 saakka, joten toimi nopeasti. Kysy lisää: myynti@valmistuli.fi tai puh

Valmistuli mukana Rakenna & Remontoi-messuilla 26-28.1.

Perinteiset Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäki-hallissa tulevat taas. Messut kokoavat yhteen Suomen eturivin yritykset rakentamisen sekä remontoinnin saralta. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26-28.1.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *