Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Millainen takka sopisi meidän kotiin?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Valmistuli tulisija-asiantuntijanasi.

Oletko haaveillut takkaremontista? Etsitkö uuteen kotiisi tai vaikkapa lomamökille nykyaikaista tulisija-ratkaisua? Ahdistaako ajatus työläästä ja hitaasta tulisija-remontista purkutöineen ja asennuksineen?

Ei huolta! Valmistuli-asennuksella saat kotiisi tulisijan ja piipun asennettuna, jopa alle kahdessa tunnissa! Sinun tehtävänäsi on vain valita mieleisesi tulisija-tuotteet, niin me Valmistulella hoidamme loput.

Kuinka valita oikea takka?

Millainen takka sitten olisi juuri sopiva valinta kotiisi? Tulevan takan valitseminen ei välttämättä olekaan niin helppoa, kuin ajatellaan, erityisesti jos haluat löytää oikeasti tarpeisiisi vastaavan tulisijan. Valikoima on myös viimeisten vuosien aikana kehittynyt paljon ja vaihtoehtoja löytyy jokaiselle lämmittäjälle.

Älä jää kuitenkaan pohtimaan tulisijaan liittyviä asioita yksin, sillä Valmistulen ammattilaiset ovat aina apunasi löytämään unelmiesi takkaratkaisun. Varaa ilmainen kotikäynti takkaremontin alkuvaiheessa tai ota yhteyttä myyjäämme ja sopikaa yhdessä Valmistuli-palaverille ajankohta, niin pääset suunnittelemaan yhdessä ammattilaisen kanssa juuri Sinun kotiisi sopivan ratkaisun.

Valmistuli-takka

Kartoitetaan tilannetta 

Takka on mainio ratkaisu lämmitysmenetelmäksi sekä kotiin että mökille, jolloin voit säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa. Ensimmäisenä sinun kannattaa miettiä, millaiseen käyttöön takka ensisijaisesti tulee; tuleeko tulisija päälämmönlähteeksi vai kaipaatko takkaa kenties enemmänkin tunnelmointiin tai lisälämmönlähteeksi?

Toiseksi tulee huomoida tulevan takan sijainti. Sijainnissa kannattaa ottaa huomioon lämmön levittäytymisen mahdollisuudet tasaisesti sisätiloihin, jolloin lämpö ei pakkaudu vain yhteen huoneeseen. On tärkeää huomioida myös, että takan koko ja lämmitystehot ovat asuntoon nähden sopivat, jolloin takka ei esimerkiksi lämmitä tiloja liian kuumaksi. Esimerkkinä tuhansia kiloja painava, valikoiman suurin takkaleivinuuni ei ole oikea valinta pieneen rivitalohuoneistoon tai loma-asuntoon.

Uutta kotia rakentaessa, tulisija-asiat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon, jolloin mahdolliset tulisijan sekä talon rakenteisiin liittyvät asiat voidaan toteuttaa heti oikein. Tällöin vältytään myös kompromissi-ratkaisuilta tai vaihtoehtoisesti ikäviltä yllätyksiltä, jotka usein myös vaikuttavat rakentajan budjettiin. 

Uutta kotia rakentaessa tulisija-asiat kannattaa hoitaa hyvissä ajoin kuntoon, jolloin vältytään kompromissi-ratkaisuilta tai ikäviltä, budjettiin vaikuttavilta yllätyksiltä.

Varaava takka

Yleisin tulisija suomalaisissa kodeissa on edelleen varaava takka, joka onkin usein hyvä valinta ympärivuotiseen asumiseen tarkoitetussa kodissa. Varaava takka kirjaimellisesti varaa tuottamansa lämmön rakenteisiinsa, josta lämpö hiljalleen vapautuu huonetilaan. Ne ovat usein painavia, mikä tulee ottaa huomioon talon rakenteisessa, esimerkiksi lattian kantavuudessa.

Varaava takka tarjoaa lämpöä pitkään, usein seuraavan vuorokauden puolelle, kun takkaa on lämmitetty ohjeiden mukaan. Saadaksesi parhaan lämmitystehon, takkaa kannattaa lämmittää päivittäin, jotta varaava massa ei ehdi täysin jäähtymään. Varaavissa takoissa yhdistyvät taloudellisuus, lämmitystehokkuus ja käytännöllisyys. 

Valmistuli Viena
Valmistuli Viena on täydellinen valinta sinulle, joka kaipaat varaavan takan lämmitysominaisuuksia, mutta haluat kompaktin tulisijan.

Kiertoilmatakka

Kiertoilmatakka antaa lämpöä nopeasti heti sytytyksen alkuhetkistä alkaen ja luovuttaa sen huoneilmaan, josta lämpö Lämmönluovutus päättyy kun tuli on sammunut, mutta lämpöä varautuu jonkin verran takan rakenteiseen sekä myös talon rakenteisiin. Tiesitkö, että useimpiin kiertoilmatakkoihin voit myös hankkia varaavan lisäosan? Kiertoilmatakan toimintaperiaate on, että takka vetää ilmanottoritilöiden kautta viileämpää huoneilmaa takan rakenteisiin, josta takka puhaltaa sitten ilman lämpimänä takaisin huoneeseen. 

Kiertoilmatakka sopii erinomaisesti niin uudisrakennuksiin kuin myös jo asuttuihin taloihin, joissa vanhan takan vaihto on ajankohtainen. Kiertoilmatakka on myös loistava valinta vapaa-ajan asuntoihin, joissa vietetään aikaa talvi-viikonloppuisin. Tällöin kiertoilmatakka tarjoaa sinulle nopeasti lämpöä heti silloin, kuin sitä tarvitset. Kiertoilmatakat ovat rakenteeltaan usein kevyehköjä, joten takan painoa ei tarvitse erikseen huomioida talon rakenteissa.

Valmistuli Ulpu
Valmistulen Ulpu-takka on yksi suosituimmista tulisijoistamme. Tuli näkyy kauniisti panoraama-luukun kautta ja siro tulisija vie vain vähän tilaa. Koostaan huolimatta Ulpu on tehokas lämmittäjä ja sopii mainiosti niin uuteen kuin jo asuttuunkin kotiin.

Kamiina

Kamiinat lämmittävät huoneilman erityisen nopeasti. Kun tuli on sytytetty, kamiina luovuttaa lämpöä, joka nousee ylöspäin saaden huoneilman kiertämään. Kamiinan pinnat kuumenevat usein todella kuumiksi, mistä johtuen suojaetäisyydet kasvavat melko isoiksi. Tämä tulee ottaa huomioon kamiinan sijoituspaikkaa mietittäessä.

Kamiinat ovat perinteisesti mielletty mökkien lämmittäjiksi, mutta kamiinat sopivat myös hyvin nykyajan koteihin, loma-asuntojen lisäksi. Kamiina lämpenee tehokkaasti pienemmällä puumäärällä ja lämpö myös siirtyy huoneeseen nopeasti. Kamiinan lämmitysenergia riippuu pitkälti poltettavan puun määrästä. Keveän rakenteen ansiosta kamiinat eivät vaadi rakenteilta erillisiä vahvennoksia, joten kamiina voidaan helposti sijoittaa esimerkiksi yläkerrankin puolelle. 

Scan Valmistuli
Scanpisin kamiinat ovat erittäin laadukkaita ja näyttäviä. Pyöreästä kamiinasta tuli näkyy laajalle. Scanpisin tuotteet löydät Valmistulen valikoimasta yksinoikeudella.

Valmistulen asiantunteva henkilökunta vastaa mielellään kysymyksiisi ja on valmiina auttamaan sinua löytämään unelmiesi tulisijan kotiisi!

Lue lisää

Nordpeisin huikea synttärikampanja

Yhteistyökumppanimme Nordpeisin juhlavuoden kunniaksi saat nyt valikoidut tuotteet -40% alennuksella! Kampanja voimassa 23.2.2024 saakka, joten toimi nopeasti. Kysy lisää: myynti@valmistuli.fi tai puh

Valmistuli mukana Rakenna & Remontoi-messuilla 26-28.1.

Perinteiset Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäki-hallissa tulevat taas. Messut kokoavat yhteen Suomen eturivin yritykset rakentamisen sekä remontoinnin saralta. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26-28.1.2024.

Kuukauden takka: Duo 1

Duo 1 on moderni, puulämmitteinen kamiina. Se on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat tulisijassa tyylikästä ulkoasua sekä tehokasta lämmöntuotantoa. Kamiinan suuri lasiluukku