Onpiippu

Aidosti valmis, kotimainen savuhormi kotiin ja teollisuuteen

Kivirakenteinen, saumaton Onpiippu kätkee sisäänsä innovatiivista suunnittelua ja huippulaatua. Valmistulen Onpiippu on markkinoiden paloturvallisin hormiratkaisu jonka patentoitu rakenne takaa turvallisen tulisijan käytön ja pitkän käyttöiän. Kotimainen Onpiippu valmistetaan Keski-Pohjanmaalla, Perhossa. Mittatilaustyönä valmistettavat Onpiiput soveltuvat aina kotitalouksien tulisijoista vaativampiin teollisuuden hormitarpeisiin. 

CE-merkitty Onpiippu tarjoaa luotettavan ja nykyaikaisen savuhormi-ratkaisun mukautuen jokaisen käyttäjän tarpeiisin. Saumaton rakenne tekee Onpiipusta erittäin paloturvallisen savuhormiston. Pienet suojaetäisyydet mahdollistavat monipuolisen sijoittelun ja palavarakenteiset, alle 30 mm paksut listat ja tuet voidaan laittaa Onpiippuun kiinni. Savupellit, nokiluukut sekä tulisijojen liitännät tehdään aina valmiiksi, sopivimmille sijainneille. Hormikokoja on useita ja Onpiippu on saatavilla usealla hormilla.

Onpiippu on erittäin kustannustehokas hormiratkaisu. Aidon valmispiipun asennus sujuu vaivattomasti ja nopeasti ammattilaisten toimesta heti käyttövalmiiksi. Valmistuli-asennuksella Onpiippu on muutamassa tunnissa täysin käyttövalmis. Nopean asennuksen ansiosta esimerkiksi muu rakentaminen tai työvaihe ei hidastu tai häiriinny hormin asennuksen takia. Myös erillisiä kuivatusaikoja ei tarvita, vaan voit ottaa Onpiipun heti käyttöön.

Tulisijan päältälähtevä Onpiippu

Tulisijan päältälähtevä Onpiippu on monipuolinen ja soveltuu useimmille vahvarakenteisille tulisijoille. Nykyään suurimmassa osassa tulisija-kokonaisuuksia hormi lähtee takan päältä. Päältälähtevää Onpiippua on saatavilla kolmella eri hormikoolla: 150 mm, 165 mm tai 200 mm. Varmistamme aina tulisijan ja savuhormin soveltuvuuden. Painoa päältälähtevällä Onpiipulla on hormikoosta riippuen 70-100 kg / metri. Kaikki Onpiiput valmistetaan aina mittatilaustyönä ja Onpiipun korkeus määritellään kohteen mukaan. Suojaetäisyydet Onpiipulla ovat markkinoiden pienimmät, 20 mm tai 50 mm. Palavarakenteiset listat ja tuet (alle 30 mm paksut) on mahdollista laittaa Onpiippuun kiinni. 

Paloturvallinen ja toimiva ratkaisu jokaiselle tulisijalle

Lattialtalähtevä Onpiippu

Lattialtalähtevä Onpiippu soveltuu lähes kaikille tulisijoille. Sillä voidaan toteuttaa niin kodin tulisija-ratkaisut, kuin myös teollisuuden vaativammat tarpeet. Onpiippu soveltuu erinomaisesti esimerkiksi lämpölaitoksiin. Onpiipulla voidaan toteuttaa arkkitehtonisia erikoisratkaisuja esimerkiksi kerrostaloihin. Porrastetut Onpiiput, joissa savuhormi lähtee eri kerroksista useammalla hormilla ovat hyvin yleisiä. Lattialtalähtevä Onpiippu on saatavilla 1-, 2-, tai 3-hormisena, eri hormikoolla. Suojaetäisyydet ovat aina joko 20 mm tai 50 mm. Ulkomitoiltaan lattialtalähtevän Onpiipun ulkomitat riippuvat hormimäärästä. 

Monipuoliset hormiratkaisut kotiin ja teollisuuteen

Onpiippu AIR

Onpiippu AIR on nykyaikainen savuhormiratkaisu, jossa on huomaamattomasti toteutettu paloilman tuonti suoraan tulisijalle. Korvausilmahormin ansiosta paloprosessi on energiatehokkaampi ja puhtaampi, sillä tulisijalle kulkeva ilma on esilämmitettyä. Tulisijan käyttö on täysin riippumaton rakennuksen muusta ilmanvaihdosta, joten voit käyttää tulisijan kanssa yhtäaikaisesti esimerkiksi liesituuletinta tai keskuspölynimuria. Korvausilmahormin merkittävimpiä etuja on, että taloon ei tule ylimääräisiä läpivientejä ja tulisijan sijoittelu on näin ollen vapaampaa.

Onpiippu AIR soveltuu useimmille nykyaikaisille tulisijoille, joissa on paloilman tuonti on mahdollista toteuttaa hormin kautta. Onpiippu AIR on saatavilla kahdella eri hormikoolla: 136 mm tai 165 mm. Onpiipun ulkomitoitukseen tai suojaetäisyyksiin korvausilmakanavalla ei ole vaikutusta. 

Huomaamaton ja vaivaton ratkaisu toteuttaa nykyaikainen paloilman tuonti tulisijalle

Onpiippu ja lisävarusteet

Onpiipun yhtenäinen hormiputki on valmistettu ruostumattomasta, 1,5 mm teräsputkesta. 

Yhtenäistä hormiputkea ympäröi 30 mm paksu mineraalivillaeriste, joka on laadultaan A1-luokkaa. 

Onpiippu on täysin saumaton, mikä tekee siitä markkinoiden paloturvallisimman hormiratkaisun. Raudoitettu kevytsorabetonikuori on vahva ja kestävä. 

Hormiliitokset toteutetaan aina valmiiksi tulisijojen mukaan. Lisähormiliitokset ovat mahdollisia, jolloin Onpiippuun on mahdollista liittää useampi tulisija. Toteutamme myös erikoismittaisia hormiliitoksia. Valmistuli-asiantuntijalta saat apua hormiliitosten sijaintien määrittelyssä.

Nuohousaukko tehdään valmiiksi Onpiippuun toivomallesi sijainnille. Yleensä nuohousaukko sijaitsee Onpiipun alaosassa, mutta se voidaan toteuttaa myös toisaalle, toivomallesi sijainnille. Valmistuli-asiantuntijalta saat apua nokiauko sijainnin määrittelyssä.

Savupelti voidaan sijoittaa Onpiipun mille tahansa sivulle. Savupelti on saatavilla mustana tai valkoisena. Lisäsavupelti on lisävaruste. 

Toteutamme Onpiippuusi upean, yhtenäisen hiertopinnoituksen tai sileän, maalatun pinnan toivomassasi värissä. Vakioväreinä hiertopinnoituksessa on valkoinen, harmaa tummanharmaa tai musta.

Onpiippu on myös mahdollista pinnoittaa itse, tarkistathan Valmistuli-asiantuntijalta tarkemmat esimerkiksi lasikuituverkon osalta. 

Kodin korkeimmalla sijainnilla on piipunhattu, joka viimeistelee Onpiipun. Piipunhattu suojaa Onpiippuasi esimerkiksi vesisateelta. Piipunhattu varmistaa savuhormin pitkän käyttöiän. 

Onpiippu-tilaustasi on mahdollista täydentää esimerkiksi seuraavilla tuotteilla: 

  • Savukaasuimuri
  • Metalliset kattolistat sisäkatolle
  • Läpivientien tiivistys- ja eristyspaketti
  • Lisäsavupelti 
  • Hormiliitoskanavan jatko
  • Valurautainen nuohousluukku

Valmistuli-asennuksella valmista muutamassa tunnissa

Vaivattomin tapa hankkia savupiippu

Valmistuli-asennuksella Onpiipun asennus vie vain muutaman tunnin ja savuhormi on heti täysin käyttövalmis. Toteutamme tarkan, kohdekohtaisen suunnitelman, jonka mukaan asennamme piipun sekä teemme kaikki tarvittavat lisätyöt, kuten Onpiipun läpivientiaukotukset sekä niiden eristämiset ja tiivistämisen. Valmistuli-asennukseen sisältyy myös hormiliitosaukotukset sekä nokiaukotukset ja savupelti, kaikki valmiiksi tehtynä juuri Sinun tarpeidesi mukaan. Rahti ja Onpiipun asennusnosto toteutetaan Valmistulen toimesta. Mikäli tarvitset vesikaton pellityssarjan, teemme myös sen puolestasi. Kotisi korkeimmalle paikalle asettuva piipunhattu sisältyy aina Onpiipun hankintaan. 

Räätälöidään Sinulle sopiva asennuslaajuus

Mikäli haluat tehdä itse mahdollisimman paljon itse, sekin sopii. Voimme räätälöidä Sinulle sopivan asennuskokonaisuuden. Haluatko esimerkiksi tehdä itse läpivientien aukotukset tai hormiliitokset? Saat lisätietoja Valmistuli-asiantuntijalta. 

Hormiratkaisut jokaiseen tarpeeseen

Onpiippu mukautuu käyttäjän ja kodin tarpeisiin. Tulisijoja voi olla useita ja ne voivat sijaita eri kerroksissa ja eri puolilla Onpiippua. Savupellit voidaan sijoittaa juuri sopiviin kohtiin ja nokiluukutkin voivat sijaita nuohouksen ja sisustuksen kannalta optimaalisissa paikoissa. 

Onpiipulla voidaan toteuttaa myös erikoismalleja arkkitehtonisiin kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä mukautuvuutta kohdekohtaisesti. Onpiippu soveltuu mainiosti esimerkiksi kerrostaloihin tai teollisuuteen. Voit lukea alta esimerkkinä muutamista kohteista, joissa toimimme tulisija- ja piipputoimittajana.

Hangon Grand käsittää 30 korkeatasoista asuntoa, joissa kaikissa on sauna, ilmastointi ja iso terassi merinäköalalla. Hangon Grand-kokonaisuuteen on suunniteltu 29 tulisijaa, joiden hormistot toteutettiin Onpiippu-konseptilla 4-hormisina erikoismalleina.

Asunto Oy Veneenveistäjänrannan valoisissa kodeissa moderni arkkitehtuuri ja korkeatasoinen rakentaminen yhdistyy Suomenlahden kauneimpiin merimaisemiin. Veneenveistäjänrannan asuntoihin asennettiin yhteensä 22 takka, joiden hormistot rakennettiin Onpiippu-tekniikalla. 

Espoon Koukkuniemenrantaan valmistuneisiin korkeatasoisiin paritaloihin sekä kerrostaloihin on yli 50 erilaista takkaa, joiden hormistot toteuttiin Onpiipuilla. Pisimmät Onpiiput ovat jopa 15 metrin pituisia.