Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Tiedote: Valmistulen toimittamat tulisijat ovat paloturvallisuuden huippuluokkaa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Poikkeksellisen kylmä ilmarintama on koetellut maatamme viime aikoina ja talvi on muutenkin ollut läsnä jo useamman viikon ajan. Tämän hetken kalliit energian hinnat ovat saaneet meidät miettimään keinoja, miten tuottaa koteihimme lämpöä monin eri tavoin. Takka on tähänkin ajankohtaan erittäin toimiva ja energiatehokas ratkaisu.

4.1.2024. julkaistussa Pohjola Vakuutuksen tiedotteessa (https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010097384.html) kerrottiin huolesta, joissa joidenkin tulisijojen alaosassa sijaitsevassa korvausilmakanavassa piilee tulipalovaara. Tämä huoli on sinänsä aiheellinen, mikäli korvausilman tuloa ei valmisteta tulisijan valmistajan ohjeiden mukaan, takan huolto laiminlyödään tai jos tulisijan korvausilmakanavan rakenne on sellainen, että se mahdollistaa kekäleen pääsemisen korvausilmakanavaan.

Valmistuli Oy:n toimittamissa takoissa käytetään kolmea erilaista tapaa toteuttaa korvausilman tulo: palamisen korvausilma voidaan ottaa huoneilmasta, takan alle tuotavan korvausilmaputken kautta tai korvausilmapiipun kautta. Kaikissa Valmistulen valmistamissa, myymissä ja asentamissa takoissa on kekäleen kulkeutuminen korvausilmaputkeen estetty oheisen havainnekuvan mukaisesti (kuva 1) ja näin ollen paloturvallisuusriski on poissuljettu.

Valmistuli Oy suosittelee tulisijan korvausilman ottamista hormin kautta. Tällöin savuhormin rinnalla on korvausilmakanava, jota pitkin palamisessa tarvittava ilma johdetaan suoraan tulisijaan.

Valmistulen kautta toimitettavien takkojen, joissa korvausilma on toteutettu valmistajan ohjeiden mukaisesti ja huoltotoimenpiteet on suoritettu asianmukaisesti, käyttäminen on täysin paloturvallista.

Luonnoskuva tulisijan rakenteesta, jossa on selkeä paloturvallisuusriski. Tässä korvausilma johdetaan suoraan takan arinan alle. Kuvassa olevan tulisijan huolto on myös laiminlyöty, mikä lisää riskiä tuhkan ja kekäleiden päästä korvausilmakanavan yhteyteen.

Lisätietoja aiheesta:

Mika Kellokoski, toimitusjohtaja p. 050 561 1494, mika.kellokoski@valmistuli.fi

Lue lisää

Nordpeisin huikea synttärikampanja

Yhteistyökumppanimme Nordpeisin juhlavuoden kunniaksi saat nyt valikoidut tuotteet -40% alennuksella! Kampanja voimassa 23.2.2024 saakka, joten toimi nopeasti. Kysy lisää: myynti@valmistuli.fi tai puh

Valmistuli mukana Rakenna & Remontoi-messuilla 26-28.1.

Perinteiset Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäki-hallissa tulevat taas. Messut kokoavat yhteen Suomen eturivin yritykset rakentamisen sekä remontoinnin saralta. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26-28.1.2024.

Kuukauden takka: Duo 1

Duo 1 on moderni, puulämmitteinen kamiina. Se on täydellinen valinta niille, jotka arvostavat tulisijassa tyylikästä ulkoasua sekä tehokasta lämmöntuotantoa. Kamiinan suuri lasiluukku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *