Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Takkatrendit: Sisustussuunnittelija Sari Helin

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Trendit ohjaavat monesti valintojamme. Kodin rakentamiseen liittyviä ratkaisuja on usein helpompi tehdä, kun olemme nähneet valmiita toteutuksia ja ratkaisuja käytössä muillakin. Myös ammattilaisten osaamista kannattaa hyödyntää niin paljon kuin mahdollista. Esimerkiksi sisustussuunnittelijan ammattitaidon avulla kodin materiaali- ja sisustusvalinnat tukevat toisiaan ja näin saat varmemmin kotiisi yhtenäisen, sinun tyylisesi kokonaisuuden joka toimii myös käytännössä. Kysyimme pitkän uran omaavalta sisustussuunnittelijalta, Sari Heliniltä hänen ajatuksiaan yleisesti tulisijoihin, sekä takkoja koskeviin trendeihin liittyen.

Yksinkertaiset ja selkeät muodot ovat aina muodissa

Takkatrendeissä skandinaaviseen tyyliin sopivat selkeät ja yksinkertaiset muodot pitävät pintansa vuosi toisensa jälkeen. Muutaman viime vuoden aikana myös pyöreät muodot ovat herättäneet kiinnostusta, mikä onkin näkynyt pyöreämuotoisten takkojen lisääntyneena kysyntänä. Rauhoittava tulinäkymä halutaan maksimoida isolla lasiluukulla. Takan sijoituksessa huomioidaan tulinäkymä myös laajemmalti, useampaan tilaan. Laaja tulinäkymä maksimoidaan esimerkiksi kolmeen suuntaan avautuvalla hissiluukulla tai sijoittamalla takka tilanjakajaksi, jolloin tulinäkymä on takan molemmin puolin. Kaksiluukkuisena tunnelitakkana tuli näkyy kauniisti ja se onkin todellinen tilan katseenvangitsija.

Valkoinen takka mustilla yksityiskohdilla on aina ajankohtainen ja tyylikäs valinta. Rauhoittava, laaja tulinäkyvyys on myös yksi tärkeistä kriteereistä takan valintaan liittyen.

Takka on kodin keskeinen sisustuselementti ja siksi on tärkeää, että takan käyttöominaisuuksien lisäksi myös ulkonäkö miellyttää omaa silmää sekä sopii kodin sisustukseen. Mustat takat ovat olleet suosittu valinta jo jonkin aikaa, sillä ne tuovat ryhtiä koko kodin sisustukseen. Yksi suosituimmista valinnoista on ollut myös valkoinen takka mustalla luukulla sekä hormilla. Ajattomat valkoiset takat pääsevät oikeuksiin, kun taustaseinälle valitaan hieman sävyä kontrastiksi. Tällä hetkellä takan pinnassa suurlaatat ovat trenditietoisen valinta. Takkoihin valitaan aitoa kiveä, tai vaihtoehtoisesti sitä muistuttavaa laattaa. Laatoissa mustat ja valkoiset marmorikuosit, sekä lämpimän hiekan ja greigen sävyt ovat trendikkäistä. Valmistulen valikoimasta lähes jokaiseen tulisijaan voi valita omavalintaisen värisävyn maalattuna ja tämä antaakin persoonalliselle sisustajalle paljon mahdollisuuksia. Rohkea sisustaja voi hankkia takan vaikka murretun vihreän sävyisenä, joka on ollut suosittu sävy sisustuksessa pitkään. Hillitympään makuun sopii erinomaisesti esimerkiksi neutraalimmat ruskean tai beigen sävyt. Maalattu pinta on myös helposti uudelleen vaihdettavissa trendien ja oman maun mukaan.

Takkatrendeissä skandinaaviseen tyyliin sopivat selkeät ja yksinkertaiset muodot pitävät pintansa vuosi toisensa jälkeen.

Sari Helin, Sisustussuunnittelija

Takka on kodin tärkeä lämmön lähde

Kamiinat ja kevyttakat ovat olleet erityisen suosittuja jo muutaman vuoden ajan. Sähkön hinnan noustessa takka on ollut, ja tulee olemaan monelle tärkeä lämmön lähde. Perinteisesti varaavat takat ovat olleet suosittuja suomalaisten keskuudessa, kun on haluttu hyötyä takan lämmöstä pidempään. Moniin kiertoilmatakkoihin on myös saatavilla lisävarusteena varaavuutta lisääviä lämpömakasiineja. Kiertoilmatakan etuna on, että se luovuttaa lämpöä heti sytytyksen alusta alkaen, kun taas varaava takka luovuttaa lämpöä vasta muutaman tunnin kuluttua takan sytyttämisestä. Usein takan hyödyntäminen ruoan valmistuksessa kiinnostaa ja tällöin vaihtoehtona on erityisesti takkaleivinuuni. On kuitenkin hyvä muistaa, että myös varaavaa takkaa sekä osittain myös kiertoilmatakkoja voidaan hyödyntää ruoanlaitossa.

Lähitulevaisuudessa Sari haluaisi nähdä takan pinnoissa 70-luvun tyylille ominaista pystylaatoitusta, joka on ollut esimerkiksi pesuhuoneiden laatoituksissa tällä hetkellä trendikästä. Nähtäväksi myös jää, tullaanko takoissa näkemään enemmän hanoissa ja vetimissä suosittua messingin sävyä, tai mahdollisesti kaarevia muotoja.

Marmorikuvio sekä suurlaatat ovat suosittuja takkojen laattapinnoissa. Tulikiven Kaila-takka on kookas, yksinkertaisen selkeä tulisija.

Lue lisää

Kuukauden takka: Valo

Valmistulen Valo-takka on kulmaluukullinen varaava takka. Valon selkeä ja ajaton ulkonäkö yhdistettynä näyttävään kulmaluukkuun tekee siitä upean vaihtoehdon oman kodin uudeksi tulisijaksi.

Nordpeisin huikea synttärikampanja

Yhteistyökumppanimme Nordpeisin juhlavuoden kunniaksi saat nyt valikoidut tuotteet -40% alennuksella! Kampanja voimassa 23.2.2024 saakka, joten toimi nopeasti. Kysy lisää: myynti@valmistuli.fi tai puh

Valmistuli mukana Rakenna & Remontoi-messuilla 26-28.1.

Perinteiset Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäki-hallissa tulevat taas. Messut kokoavat yhteen Suomen eturivin yritykset rakentamisen sekä remontoinnin saralta. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26-28.1.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *