Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Takalla tunnelmaa joulukotiin

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Takkatuli

Takkatuli on tunnelmanluojista mitä parhain. Erityisen ihanaa tunnelmaa elävä tuli tuo joulun aikana. Kuvittele joulukinkun mehevän tuoksun leijailevan perinteisestä leivinuunista. Tai perinteisen riisipuuron maukkaan tuoksun, joka tuo meistä jokaiselle veden kielelle. Puhumattakaan elävän tulen kauniista ja ainutlaatuisesta tanssista, jota uppoutuu tuijottelemaan pitkäksikin aikaa. Ja ihanasta lämmöstä, joka ympäröi sinut kuin pehmeään, kevyeen halaukseen. Niin, elävä tuli on mitä ainutlaatuisin elementti ja kaikille meistä sillä on omanlaisensa merkitys.

Takkatulen tunnelmasta nautit helposti niin juhlassa ja arjessa. Liekkien tanssia on mukava seurata puhtaasta, kirkkaasta lasiluukusta. Blogin lopusta löydät Valmistulen vinkit takan lasiluukun puhdistamiseen. Muistathan, että polttopuut tulisi olla kuivia ja huoneenlämpöisiä, jotta paloprosessi on mahdollisimman puhdas ja energiatehokas. Kuivat puut myös syttyvät helposti. Hae jo ennen juhlapäivää polttopuut sisälle, niin ne ehtivät kuivua ja lämmetä sopivasti. Sijoittamalla halot takan läheisyyteen, siivoaminenkin onnistuu käden käänteessä.

Monet meistä koristelevat kodin jouluiseksi. Takan koristelussa on tärkeää muistaa paloturvallisuus. Joten älä sijoita takkaluukun tai kuumien pintojen läheisyyteen sellaisia tuotteita tai koristeita, mistä voisi aiheutua paloturvallisuusriski.

Koristele takka jouluksi turvallisesti:

 • Kynttilät
  • Kynttilöillä tuot kivaa tunnelmaa takan ympäristöön. Takka ei ole tarkoitettu kynttilöiden polttamista varten, joten takan suojaaminen talilta on erityisen tärkeää. Käytä palamatonta, reunallista alustaa kynttilöiden alla. Suosittelemme kuitenkin sijoittamaan kynttilät takan pinnoilta pois.
 • Led-valot
  • Led-valoja voit ripustaa roikkumaan takan ympärille kehystämään takkaa.
 • Kranssit ja joulukukat
  • Viherkransseilla tuot takan ympäristöön ihanaa tunnelmaa. Perinteinen havukranssi tuoksuu ihanan raikkaalle, mutta valitettavasti se ei kestä sisätiloissa varisematta kovinkaan kauaa. Paremmin takan läheisyydessä pärjää esimerkiksi Eucalyptus- tai kuivakukkakranssi.
 • Koristeet
  • Joulukoristeet voi sijoittaa niille pinnoille, mitkä eivät kuumene. Varothan siis erityisesti takan luukkua ja tulipesää.
Kiertoilmatakan pinta ei kuumene, joten siihen voi ripustaa roikkumaan esimerkiksi kauniin kranssin tuomaan tunnelmaa. Kuivakukista tehty kranssi säilyy lämpimässä parhaiten.

Takkalasin puhdistus

Jotta elävän tulen tunnelma pääsee valloittamaan kotisi parhaalla mahdollisella tavalla, kannattaa huolehtia, että takan lasiluukku on puhdistettu. Samalla on hyvä myös tyhjentää takka tuhkasta. Näin takkakin saa sopivan joulusiivon ja saat nauttia elävästä tulesta huoletta.

Valmistulen vinkit takan lasin puhdistukseen:

Takan lasi on helppo puhdistaa muutamilla välineillä. Tarvitset vain:

 • Vettä / suihkepullo
 • Talouspaperia
 • Tuhkaa (löytyy riittävästi varmasti jokaisesta takkapesästä)
 • Sanomalehtiä / puhdistusliina
 • Puhdistusterä (mikäli lasipintaan on pinttynyt nokea)
 1. Avaa takan lasiluukku. Suihkuta lasipinnalle sekä talouspaperiin hieman vettä.
 2. Ota kosteaan talouspaperiin hieman tuhkaa takan pesästä ja pyyhi lasia pyörivin liikkein. Jos lasiluukku on erittäin likainen, myös lasissa oleva noki voi riittää puhdistukseen, eikä nokea tarvitse lisätä pesän puolelta paperiin.
 3. Pyyhi enimmät tuhkat pois lasista kostealla talouspaperilla. Jatka lasin puhdistusta pyörivin liikkein ja ota paperin likaantuessa uusi talouspaperi tilalle.
 4. Kun lasi on puhdas, voit kiillottaa lasin halutessasi esimerkiksi sanomalehdillä. Usein lasi puhdistuu kuitenkin erittäin kirkkaaksi, eikä talouspaperia välttämättä tarvitse käyttää.
 5. Muista myös pyyhkäistä esimerkiksi puhdistusliinalla pölyt sekä noet pois metalliosista, kahvasta ja tarkista luukun tiivisteet.

Lämmintä ja nautinnollista joulua juuri Sinulle toivottaa Valmistulen väki! <3

Lue lisää

Kuukauden takka: Valo

Valmistulen Valo-takka on kulmaluukullinen varaava takka. Valon selkeä ja ajaton ulkonäkö yhdistettynä näyttävään kulmaluukkuun tekee siitä upean vaihtoehdon oman kodin uudeksi tulisijaksi.

Nordpeisin huikea synttärikampanja

Yhteistyökumppanimme Nordpeisin juhlavuoden kunniaksi saat nyt valikoidut tuotteet -40% alennuksella! Kampanja voimassa 23.2.2024 saakka, joten toimi nopeasti. Kysy lisää: myynti@valmistuli.fi tai puh

Valmistuli mukana Rakenna & Remontoi-messuilla 26-28.1.

Perinteiset Rakenna & Remontoi-messut Myyrmäki-hallissa tulevat taas. Messut kokoavat yhteen Suomen eturivin yritykset rakentamisen sekä remontoinnin saralta. Messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 26-28.1.2024.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *