Picture of Valmistuli Oy

Valmistuli Oy

Valmistuli on suomalainen tulisija-toimittaja, joka mahdollistaa takan ja piipun asennuksen Sinulle jopa kahdessa tunnissa.

Valikoimastamme löydät suosituimmat ja laadukkaimmat tulisijat sekä savuhormit.

Toimitamme takat ja piiput uudisrakennuksiin ja asuttuihin koteihin.

Säästä lämmityskuluissa takan avulla

Facebook
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onko sinutkin yllättänyt kallis sähkölasku tämän talven aikana? Sähkön hinta muodostuu kysynnän ja tarjonnan mukaan. Erityisesti pörssisähkön hintaan vaikuttavat Keski-Euroopan hintatilanne, kylmä sää sekä erityisesti teollisuudessa käytettävän maakaasun kasvanut kysyntä. Takka tuo kotiisi valon ja ainutlaatuisen tunnelman lisäksi myös miellyttävää lämpöä ja perusturvaa kaikissa olosuhteissa. Puulämmitys on perinteinen mutta myös ekologinen ja hyvin luonnollinen tapa lämmittää koti. Valitsemalla oikeanlaisen takan käyttötarpeittesi mukaan saat takasta parhaat hyödyt, myös lämmityskustannuksissa.

Takkatuli lämmitt
Takka tuo perusturvaa kaikissa olosuhteissa.

Takan merkitys on muuttunut vuosien saatossa lämmönlähteestä myös tärkeäksi tunnelmanluojaksi sekä kodin keskeiseksi sisustuselementiksi. Takka tuo kotiisi lisäarvoa ja perusturvaa äärimmäisiinkin olosuhteisiin, esimerkiksi sähkökatkosten tai muiden häiriötilojen ajalle. Takan lämmössä valmistat myös tarvittaessa ruoan perheellesi ja saat samalla nauttia ainutlaatuisesta elävän tulen tunnelmasta jonka ääressä on ihana rauhoittua. Takan tasainen lämmitys mahdollistaa säästön myös normaalissa arjessa.

Esimerkiksi: Jos kodissasi on tulisija, jonka hyötysuhde on 80% ja sähkön kokonaishinta on 0,19€ / kWh. Polttopuun irtokuutiohinta olisi 60€ ja poltat takassasi kuusi irtokuutiota puuta, tulisija tuottaa noin 4800 kWh energiaa. Näin tulisija tuottaa lähes 1000€ edestä energiaa ja säästöä sinulle kertyy yli 550€. Tällä rahalla voit viettää viikon ulkomaan lämmössä kovimpien pakkasten aikana!

Käyttötarpeitasi vastaava takka tuo säästöä

Varaava takka on perinteinen tulisija suomalaisissa kodeissa. Varaavien takkojen rinnalle ovat nousseet myös tehokkaat kiertoilmatakat ja kamiinat. Jokaisella tulisijalla on omanlainen toimintaperiaate ja ne tuottavat lämpöä eri tavalla. Varaava takka on loistava valinta silloin, kun haluat helpotusta lämmityskustannuksiin. Varaava takka vaatii kuitenkin tasaisen lämmitystahdin, jotta siitä saa parhaan hyödyn irti. Jos takan annetaan täysin kylmetä lämmityskertojen välissä, energiaa kuluu enemmän. Kultainen sääntö on, että tuli tulee roihuta varaavan takan pesässä vähintään joka toinen päivä, erityisen kylmällä säällä useamminkin.

-Erityisesti maalämpötaloissa takalla saadaan hyvin säästöä energiapiikkien aikana. Nykyajan tulisijat ovat hyötysuhteeltaan erittäin tehokkaita ja Valmistulen valikoimasta löytyy vaihtoehtoja jokaisen käyttäjän tarpeisiin. Valitsemalla lämmitysominaisuuksiltaan käyttötarpeitasi vastaavan tulisijan, saat parhaat hyödyt takalta, toteaa Valmistulen toimitusjohtaja Jarmo Hirvinen.

Varaava takka nimensä mukaan varaa rakenteisiinsa lämpöä, jota se luovuttaa tasaisesti huoneilmaan. Lämpö on miellyttävää ja sitä riittää hyvin seuraavallekin päivälle. Kiertoilmatakkojen lämmitys perustuu tehokkaaseen huoneilman lämmittämiseen. Kiertoilmatakalla saat lämpöä heti sytytyksen alkuhetkistä lähtien. Huoneilma lämpenee tehokkaasti pienehkölläkin kiertoilmatakalla ja lämpöä varautuu myös talon rakenteisiin. Useisiin kiertoilmatakkoihin on saatavilla varaavia lisäosia. Kamiinat taas ovat tehokkaita, pienikokoisia lämmittäjiä, jotka tuottavat lämpöä vain palon aikana. Kamiinat soveltuvat erityisesti pienempiin rakennuksiin, kun lämpöä halutaan nopeasti eikä tulisijalle ole huoneessa paljoa tilaa.

Lähilämpöä suomalaisella puulla

Suomessa puulämmitys on hyvin omavarainen lämmitystapa, sillä puu on uusiutuva, edullinen ja kotimainen energianlähde. Takassa tulee polttaa vain puhdasta, kuivaa puuta, jolloin paloprosessi pysyy energiatehokkaana ja puhtaana. Kolauttamalla klapeja yhteen, tiedät onko puu polttokelpoista: kun puista kuuluu korkeahko kilahdus, puu on riittävän kuivaa poltettavaksi. Oikein käytettynä takka tuo sinun kotiisi edullista ja puhdasta lämpöä. Jos saat polttopuut tuotettua omasta metsästä, säästöä kertyy entisestään.

Päästöt kuriin

Vuoden 2022 alusta voimaan astuneella Ecodesign-direktiivillä säädellään tulisijojen ympäristöystävällisyyttä ja erityisesti pienhiukkaspäästöjä. Jokaisen asennettavan takan tulee täyttää direktiivin vaatimukset. Ecodesign-direktiivillä pyritään vaikuttamaan erityisesti jo tuotesuunnittelussa: valmistajien tulee ottaa huomioon tuotteen elinkaari, ympäristöystävällisyys ja luoda siten laadukkaita, kestäviä tuotteita. Ecodesign-direktiivi on voimassa koko EU:n alueella.

Ecodesign

Valmistuli auttaa löytämään juuri Sinulle sopivan takan

Kun olet hankkimassa tulisijaa uuteen tai asuttuun kotiin, käytä apunasi Valmistulen ammattilaisia, jotka kartoittavat kattavasta valikoimasta parhaat vaihtoehdot juuri sinun käyttötarpeittesi mukaan. Jokainen takka oikein käytettynä tuo säästöä lämmityskustannuksiin. Voisiko olla parempaa tapaa säästää, kuin tunnelmaa ja viihtyisyyttä lisäämällä?

Takan lämpö

Lue lisää

Organisaatiomuutoksia Valmistuli Oy:ssa

Ilkka Sivula on nimetty Valmistuli Oy:n toimitusjohtajaksi 1.7.2024 alkaen. Sivula on toiminut aiemmin Valmistuli Oy:n hallituksen puheenjohtajana. Kauppatieteiden maisterin koulutuksen omaava Sivula

Kuukauden takka: Hilpu

Hilpu on Tulikiven valmistama, kotimainen kamiina. Hilpu on siro, mutta näyttävä kamiina, joka tuo tilaan lämpöä tehokkaasti ja nopeasti, heti sytytyksen alusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *